2017 ANTALYA YILIN KADINI ÖDÜLÜ VE MURAT YETKİN SÖYLEŞİSİ


Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) öncülüğünde Antalya Kadın Müzesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Jale İnan Antalya Yılın Kadını Ödülü üçüncü kez sahibini buldu. Danışma Kurulu üyelerinden oluşan bir jüri tarafından Antalya’ya en çok katkı sağlayan kadına verilen ödül genç sporcu bir rol model kadın olan Şahika Ercümen’in oldu.
2015 yılında Antalya Tanıtım Vakfı çatısı altında kurulduğu günden bugüne Antalya kadını ve Türk kadını için akıllıca bir hikaye yazan Antalya Kadın Müzesi tarafından her yıl verilen ve Şahika Ercümen’e sunulan “Jale İnan 2017 Yılın Kadını” ödül töreni Sena Tur desteğiyle ve Akra Hotels’in ev sahipliğiyle düzenlendi.
Kadın dostu kent Antalya için Antalya Kadın Müzesi en önemli kaynak ve proje olduğunu belirten AKM ve ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, “2015 kuruluş ve sonrası atılan güçlü istikrarlı ve akıllı adımlar, projeler, sergiler ATAV Kurucu Başkanı Nizamettin Şen, Küratör Prof. Dr. Nevzat Çevik “HeforShe” yanındayım diyen erkeklerin desteğiyle kuruldu. Bu müze özveri ile çalışan danışma kurulu üyesi arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Perge ve Side antik kentlerinin arkeolojik kazılarını yapan, özellikle bu bölgede ortaya çıkardığı heykel kalıntıları ile Antalya Müzesi’nin oluşmasına katkı sağlayan Türkiye’nin ilk kadın arkeoloğu olan Prof. Dr. Jale İnan adına düzenlenen ödül töreni öncesi Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege moderatörlüğünde Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni gazeteci - yazar Murat Yetkin ile “Erkek Feminist Olur Mu?” söyleşisi düzenlendi.
Antalya Kadın Müzesi olarak, Jale İnan Yılın Kadını Ödülü’nün sahibini seçerken çok titiz davranıldığını ve öncelikli olarak şehre sosyal katkıda bulunmuş olması, toplumun kadın nüfusuna rol model olabilme özelliğinin olması kriterlerine öncelik verildiğini belirten Yeliz Gül Ege 2015 Yılı Ödülü Hülya Bilgin’e ve 2016 Yılı Ödülü’nün Sibel Önder’e verildiğini ve sonrasında çok olumlu geri dönüşler alındığını; şehirde yaşayanlardan ve şehrin dinamiklerinden olumlu tepkiler alınmasının jürinin zaten emin olarak aldığı kararında ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Yılın Kadını Şahika Ercümen Oldu
Doğuştan bir astım hastası olan fakat bu engeli dalış yaparak bir özgürlüğe çeviren bir kızın gerçek bir başarı hikayesi ve bunu doğduğu yerde Çanakkale’de geliştirmek ve dalışlarının antremanlarını orada yapmak yerine Kaş’ın muhteşem doğasını dünyaya tanıtarak ve Kaş’ta bulunan su altı canlıları orfoz ve carettaların korunmasına yönelik proje sürdüren Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye’nin elçisi olmuş “Balıklar Boğulmasın Projesi”ni yürüten ve aynı zamanda bir su altı hokeyi oyuncusu yani bir genç sporcu kadın rol model oluşundan dolayı Şahika Ercümen Antalya Kadın Müzesi Danışma Kurulu Üyelerinden oluşan jüri tarafından uygun görüldü. Deniz kirliliğini bir görsellikten ibaret değil, nefesimi tutarak bir yaşam zinicirinin önemini anlatıyorum diyen Şahika Ercümen, su altı sporlarını yaygınlaştırmak ve sevdirmek için de engelli arkadaşlarıyla engelsiz dalış yapan, rekorlarını şehitler gibi toplumun bir takım kanayan yaralarına parmak basmak için işaret eden farkındalık yaratan, su - çevre kirliği nesli tehlike altında olan canlıları korunması ve sağlıklı beslenme konularında farkındalık yaratan ve çözümler üretmek amacıyla gönüllü sosyal projeler yürüttüğünden dolayı Kaş aşığı ve Kaş’ın tanıtım yüzüdür. “Memleketim Antalya” takvim serisinin 2017 yılı teması olan su altı zenginliklerinde Antalya Tanıtım Vakfı’na destek veren Şahika Ercümen’in söyleşisi Antalya Kadın Müzesi web sitesinde yer almaktadır. 


 

2017 ANTALYA YILIN KADINI ÖDÜLÜ VE MURAT YETKİN SÖYLEŞİSİ